Divković gólja döntött Nyitrán


A Fortuna Liga 14. fordulójában Nyitrára látogatott a DAC.

A mérkőzést kísérleti jelleggel a szlovák Orange Sport TV-csatorna magyarul is közvetítette. A helyszínen Nagy Viktor, a magyarországi DIGI Sport kommentátora ült a mikrofon mögé.

A DAC kezdőjébe visszatért a koronavírusos fertőzés után Blackman, Davis és Balić is. A megelepetést viszont Nebyla jelentette, akit Bernd Storck először küldött pályára az első perctől.

A 9. percben jött az első komolyabb lehetőség. Balić tette be középre a labdát az alapvonaltól, Schäfer lőtt, de Šípoš a helyén volt. Öt perccel később Kalmár szabadrúgásból adta be a labdát, amit a hazai kapus kiejtett a kezéből, de a lecsorgóra nem tudtak lecsapni Nebyláék, az akciót Balić égbe lőtt labdája zárta.

A félidő további részében a Nyitra fegyelmezetten védekezett, a DAC pedig türelmesen igyekezett ezt feltörni. A középpálya motorja most is Schäfer volt, de a hazaiak letámadásuk mellett időnként "betolták a buszt" a kapujuk elé, így nem volt egyszerű dolga a sárga-kékeknek.

A 44. percben Davis beadása után Kružliak fejelt nem túl jól, de az égből lehulló labdát Ramirez tudta ellőni, a védők viszont kifejelték a nem tökéletesen kivitelezett próbálkozást. Nagy lehetőség volt.

A szünet után gyorsan jött a gól. Blackmantől kapta meg a labdát Divković a tizenhatos sarkánál, majd laposan kilőtte a rövid alsó sarkot, 0-1.

Egy óra játék után Ramirez látványos mozdulattal próbálta a kapu torkából belőni a labdát Šípoš hálójába, de elment előtte a játékszer. Nem sokkal később Jedličkának kellett nagyot védenie Záhumenský erőteljes próbálkozása után.

Ekkor átvették az iránytást a nyitraiak, Blackmannak a 70. percben kellett nagyot mentenie a saját tizenhatosán belül. A túloldalon Ramirez került helyzetbe, de nem sokkal mellé lőtt.

A végén a hazaiak fáradtak el inkább, így nem tudtak nyomást helyezni a hajrában Müllerékre, akik okosan tartva a labdát megőrizték előnyüket. A DAC az augusztusi 6-0 után idegenben egy góllal győzött a Nyitra ellen.

Kalmárék egyelőre újra megelőzték a Slovant a tabella élén. A pozsonyiak vasárnap hazai pályán fogadják a ViOn csapatát. A Fortuna Liga tabelláját ide kattintva tekinthetik meg.

Fortuna Liga, 14. forduló:

FC Nitra-FC DAC 1904 0-1 (0-0)
Nyitra, zárt kapuk mögött, v.: Dohál
Gólszerző: Divkovic (50.)
Sárga lap: Kunik (80.), ill. Schäfer (73.), Müller (77.), Balić (85.)

Nyitra: Šípoš - Kunik, Podhorin, Magda, Fabiš - Adamec (Gatarič 57.), Mustafić - Chobot (Vrábel 58.), Olivero (Bonilha 58.), Záhumenský (Danek 89.) - Faško
DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Balić, Schäfer, Nebyla (Andzouana 92.) - Divković (Nicolaescu 86.), Ramirez, Kalmár

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei