Magabiztos győzelmet arattak a szerdahelyi hölgyek


A MOL Liga 23. fordulójából előrehozott mérkőzésen hazai pályán fogadta az eperjesieket a HC DAC.

Bár a találkozó első gólját a vendégek szerezték, a 3. percben már 2-1-re a Dunaszerdahely vezetett. A sárga-kékek ezek után folyamatosan növelték előnyüket. A csapat vezére újra a már az első játékrészben 5 gólig jutó Bízik Réka volt. Debre Viktor tanítványai 14-7-re vezettek a szünetben.

A második félidő elején alaposan bekezdtek a hazaiak és bő 6 perc után már tíz volt közte. 20-10-nél megtörni látszottak az Eperjes játékosai. A szebbnél szebb gólok mellett Oguntoye Viktória védései is elbizonytalanították a piros mezes vendégeket.

Pastorková Kristína beállóban villogott, Juhos Kata és Bízik Réka pedig hol lerohanásból, hol a szélről volt eredményes, Bugár Cintia előbb egy gyönyörű átlövéssel köszönt be, majd egy labdaszerzés után is eredményes volt, így a 43. perc elején már 24-11-et mutatott az eredményjelző. A 10 szerdahelyi gólra csupán 4-szer tudott válaszolni a vendégcsapat a szünet után, időt is kértek az eperjesiek.

Ez után Oguntoye helyére a fiatal Oláh Bella állt be, míg irányítóban Mészáros Réka kapott lehetőséget a DAC-nál. Néhány perccel később Straka Mária és Pénzes Mónika is beszállt a padról a két szélre. Élő Beatrix és Straka Mária találatai után Bugár Cintia lőtte be a 30. sárga-kék gólt.

A fiatalok közül Hornyák Panna és Kucsera Rebeka is lehetőséget kapott. A szerdahelyi utánpótlás Straka Máriával és Lelkes Lillával kiegészülve is tartotta a lépést a vendégekkel, sőt folyamatosan nőtt a különbség. A végeredményt Bízik Réka állította be, a dunaszerdahelyi hölgyek 36-16-ra ütötték ki Eperjest.

A hazaiak legeredményesebbje most is Bízik Réka volt, a naszvadi szélső 9 találattal zárta a mérkőzést.

MOL Liga, 23. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely-ŠŠK Prešov 36-16 (14-7)
Dunaszerdahely, zárt kapuk mögött, v.: Adamkovič, Švarc

Hazai gólszerzők: Bízik Réka 9, Élő Beatrix 6, Bugár Cintia 5, Juhos Kata 5, Kristína Pastorková 3, Monika Rajnohová 3, Straka Mária 3, Pénzes Mónika 1, Lelkes Lilla 1

A teljes mérkőzés itt nézhető vissza:

HC DAC Dunasjká Streda vs ŠŠK PRešov

23. kolo MOL liga @Official EHF EURO Channel Get more Slovak Handball Federation: Web: http://www.slovakhandball.sk Like SHF: https://www.facebook.com/Slovak...

Fotó: facebook.com/hcdacofficial; Lelkes Ernő

A rovat legfrissebb hírei