Csak a hibátlan Nyitra előzi meg az érsekújváriakat


A jégkorong Tipos Extraliga legtöbb mérkőzését az újvári bikák játszották le.

Az újváriaknál a szezonrajt előtt 20 fertőzöttet találtak a csapatban, így nem tudták időben elkezdeni a küzdelmeket az élvonalban. Ezek után viszont folyamatosan dőltek ki a játékosok a többi csapatnál is, így a 11. forduló után nincs olyan csapat, amelynek 11 lejátszott mérkőzése lenne, sőt 10-et is csak az Érsekújvár tudott teljesíteni.

A csapat helyzete ennek ellenére most sem egyszerű, az utóbbi három mérkőzésen az edzői stábban történt változás. A vezetőedző, Martin Hrnčár és segítője, Marek Dubec is karanténban töltötte az utóbbi tíz napot. A kispadon így Miloša Šeliga kapott lehetőséget, aki a három mérkőzésen hét ponttal zárt. Két győzelem után a Kassa elleni büntetőkkel elszenvedett vereséggel búcsúzott a játékosoktól.

A tíz mérkőzés után 5 rendes játékidős és 1 büntetők utáni győzelem mellett 2 sima és 2 pontot érő vereség áll az újvári bikák neve mellett. A csapat vezette is a Tipos Extraligát, de a legutóbbi vereségük után az eddig 7-ből 7-et nyerő, 21 pontos nyitraiak előzni tudtak, Érsekújvár így a második helyen áll 19 egységgel. A szurkolóik között felvidéki magyarokat is soraikban tudó újváriak legközelebb pénteken, péntek 13-án, hazai pályán fogadják Besztercebánya csapatát.

A bajnokságban szereplő magyarországi csapat, a DVTK Jegesmedvék 7 meccsen vannak túl és 6 pontjukkal a 10. helyet foglalják el a tabellán.

Fotó: facebook.com/HockeyClubNoveZamky; Stefan Macsadi

 

A rovat legfrissebb hírei