Pontot vesztett a DAC, már a Slovan az első


A Fortuna Liga 13. fordulójában hazai pályán fogadta a Pohroniet a Dunaszerdahely.

A DAC csapatában három koronavírusos fertőzöttet is találtak a hét folyamán, így a Davis, Blackman és Balić sem volt ott a kezdőben. A jobbhátvéd a 22 éves Sommer lett, a bal oldalon pedig a 19 esztendős Mendez kapott lehetőséget. Mindketten most léptek pályára először kezdőként a bajnokságban, előbbi pedig még csereként sem kapott lehetőséget eddig a Fortuna Ligában. A középpályára nem meglepő módon Fábry került be, de ott volt ismét a fiatal Njie is.

A meccs első lehetősége a vendégek nevéhez füződott, Audino szögletét Jedlička tolta ki a léc alól. Majdnem meglepte a hazaiakat a jól csavarodó sarokrúgás. A vendégek kapuja előtt egy kontra végén Divković került helyzetbe, de próbálkozása lövésnek sem volt jó és az érkező Ramirez sem érhette be a labdát. Vélhetően lecsúszott a horvát támadó lábáról a játékszer.

A 33. percben Mendez ment el a bal oldalon, Kalmárhoz passzolt, akinek lövését Jančo védte. Ez volt a DAC első és egyetlen kaput eltaláló lövése az első félidőben. A csapatkapitánynak volt még egy látványos cselsorozata, amit egy pontatlan passz követett. A másik oldalon ugyan több dolga volt Jedličkának, de komoly veszélyben nem forogatak a kapuk. Egy nem túl színvonalas 45 percet produkáltak a csapatok.

A félidőben kettőt is cserélt Bernd Storck: Mendezt Beskorovainyi, Müllert Malý váltotta.

Az 52. percben Fadera találta magát hatalmas helyzetben, de nem talált kaput. Ezt Kružliak borzasztó fejese előzte meg, amit Malý is rutintalanul próbált meg javítani, így került a vendégek csatára elé a labda. Most sem állt biztos lábakon a szerdahelyi védelem.

Nem sokkal később Beskorovainyi fejelt kapura egy szabadrúgás után, de a Pohronie kapusának nem okozott gondot a kísérlet védése. Az 57. percben Kalmár remek labdájával Divković lépett ki, de csak a kapufát találta el. A lecsorgót Sommer törte el. Nagyon enyhe megfogalmazás, hogy a német védő (egyelőre) Blackman nyomába sem ér.

Egy óra után Divković helyére érkezett Nicolaescu. Ekkor már láthattunk szép szerdahelyi kombinációkat a vendégek tizenhatosa körül, de a befejezések nem jöttek össze. Kalmár mellett Ramirez próbálta felvenni a vezér szerepét. A 70. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, de Kalmár most fölé lőtt.

A hazai kispad érezte, hogy hozzá kéne még tenni valamit, így debütált Nebyla is, aki Njie helyére jött be, majd Andzouana is beállt Sommer helyett. Közben Fábry lőtt el egy nagyon ígéretes szabadrúgást, de saját társáról pattant mellé a labda.

A 93. percben Ramirez lőhetett 15 méterről Nicolaescu csúsztatása után, de a bombáját Jenčo ki tudta öklözni. Nagy lehetőség volt.

A dunaszerdahelyiek nagyon gyengén játszottak és nem érdemeltek győzelmet. A Slovan győzni tudott Nagymihályban, így átvette a vezetést a tabellán. A pozsonyiak viszont egy mérkőzéssel többet játszottak a DAC-nál. A Fortuna Liga tabellája ide kattintva tekinthető meg.

Fortuna Liga, 13. forduló:

FC DAC 1904-FK Pohronie
MOL Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Prešinský (Bednár, Ádám)
Sárga lap: Kružliak (12.), Mendez (45.), Sommer (48.), Malý (55.) ill. Weir (90.)

DAC: Jedlička - Sommer (Andzouana 84.), Müller (Malý 46.), Kružliak, Mendez (Beskorovainyi 46.) - Fábry, Njie (Nebyla 79.), Schäfer - Divković (Nicolaescu 60.), Ramirez, Kalmár
Pohronie: Jenčo - Jacko, Pavlík, Špiriak - Mazan, Weir (Chríbik 92.), Obročník, Audino (Blahút 78.), Župa - Caleb (Petrák 91.), Fadera (Matić 78.)

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei