Bravúr: Legyőzték a bajnokot Dunaszerdahelyen


A MOL Liga 15. fordulójából előrehozott mérkőzésen a címvédő Nagymihályt látta vendégül a HC DAC.

A HC DAC hosszú szünet után lépett újra pályára a MOL Ligában. A sárga-kékek Szlovákia legjobb csapatával, a Nagymihállyal játszottak.

A hazaiak remekül kezdték a találkozót. A gólok sorát Bízik Réka nyitotta. Még öt perc sem telt el a meccsből, amikor már 4-1-re vezetett Debre Viktor csapata. Élő Beatrix kiállítása után 5-4-re feljöttek a vendégek és kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A magyarországi jobbátlövő viszont miután kétperces büntetését követően visszatért a pályára lőtt gyorsan két gólt és csapata vezérévé vált.

11-10-nél Oguntoye Viktória védése kellett ahhoz, hogy ne egyenlítsenek a nagymihályiak, a másik oldalon pedig újra Élő volt eredményes. 12-11-nél azonban újra a DAC kapusának bravúrjára volt szükség. A félidő vége a szerdahelyieknek sikerült jobban. A legvégén a padról beszálló csapatkapitány, Straka Mária is betalált, így 15-11-nél pihentek a csapatok

Az első 30 perc során az ötgólos Élő, a négyig jutó Bízik Réka és a kapuban szép védéseket bemutató Oguntoye Viktória voltak a Dunaszerdahely legjobbjai.

A második játékrészt is Bízik Réka találata nyitotta, majd a nagymihályi Klučková hetesét követően egy remek cundergólt is szerzett. Oguntoye is ott folytatta a kapuban, ahol abbahagyta, és Bízik Réka újabb lövése után már 18-12 állt az eredményjelzőn.

Ezt követően kettős emberhátrányban is játszottak a hazaiak, így háromra csökkent a különbség, sőt a 43. perc végén már 19-17 volt az állás. Elkapták a fonalat a vendégek. Debre Viktor időt is kért.

A hazai trénernek nem volt könnyű dolga, hiszen ekkor már Pastorková és Élő is két-két kiállításnál járt, a harmadik után pedig már nem térhettek volna vissza a pályára.

Tizenkét perccel a vége előtt Bízik Réka labdaszerzése után Juhos Kata talált be, újra ötre nőtt a különbség a csapatok között, 24-19. A vendégek lehozták a kapusukat és 7 a 6 ellen támadtak, de Rajnohová révén a DAC lőtt gólt az üresen hagyott kapuba és már hat volt közte.

Nem volt megállás, a szigorú védekezés után szép támadásokat vezettek a szerdahelyiek és 27-19-nél már elkezdhettek megnyugodni a hazaiak. Hat perc volt még hátra. A végén valamelyest csökkent még a különbség, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben. A végeredmény 28-23.

A 2010/2011-es szezon óta minden idényben szlovák bajnoki címet nyerő vendégeknél a 12 gólos Lívia Klučková volt a legjobb, de ez is kevés volt a 10 gólt szerző Bízik Réka vezette Dunaszerdahely ellen.

MOL Liga, 15. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely-IUVENTA Michalovce 28-23 (15-11)
Dunaszerdahely, zárt kapuk mögött, v.: Budzák, Záhradník

Hazai gólszerzők: Bízik Réka 10, Élő Beatrix 7, Monika Rajnohová 5, Bízik Boglárka 2, Kristína Pastorková 2, Straka Mária 1, Juhos Kata 1 

Fotó: felvidéksport.hu

A rovat legfrissebb hírei