Csatlakozott a mellrák elleni küzdelemhez a HC DAC


A dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat Facebook-oldalán számolt be a csapat szűréséről.

"Egészségügyi szűrés a mellrák elleni küzdelem jegyében

Az október a mellrák elleni küzdelem hónapja, mely kampányhoz a HC DAC Dunaszerdahely is csatlakozott azzal, hogy ultrahangos diagnosztikai vizsgálatot végzett el játékosain és dolgozóin.

„A játékosokat a dunaszerdahelyi székhelyű ASKLEPIOS DS Kft. ultrahangos diagnosztikai központ specialistája Dr. Slamka Jozef vizsgálta, aki a régió legtapasztaltabb szakembere ezen a téren. Legnagyobb megnyugvásunkra mindenkinél mindent rendben talált.

Azért tartjuk fontosnak a lányok ilyen irányú folyamatos szűrését is, mert a játék során e testrészük is az átlagosnál nagyobb mechanikai hatásnak van esetenként kitéve.

Klubunk számára nem csak az eredmények a fontosak, hanem játékosaink, munkatársaink egészsége is. Ebből adódóan női edzőink, illetve adminisztratív munkatársaink is a közeli napokban szintén átesnek ezen a vizsgálaton.

Az ASKLEPIOS DS kft és specialistája egyesületünk egyik kiemelt partnere az egészségügyi háttér biztosítása terén; az esetleges sérülések diagnosztikája (izomhúzódások, izomszakadások), valamint egyéb panaszok kezelése terén is, nagy segítséget nyújtva ezzel számunkra. Ezúttal is kifejezzük köszönetünket" – nyilatkozta Horváth Zoltán klubelnök.

Tegyél Te is magadért, menj el rendszeresen szűrésre!"

A sárga-kékek hosszú idő után hétvégén végre bajnoki mérkőzésen léphetnek pályára. A Nagymihály elleni találkozóra november 7-én, 15 órakor kerül sor, melyet a klub YouTube-csatornáján közvetítenek majd.

Fotó: facebook.com/hcdacofficial

 

A rovat legfrissebb hírei