Hornyák Zsolt újra kiakadt


A Zalaegerszegi TE hátrányból fordítva, két szép lövéssel 2-1-re győzött a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A felcsútiak sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el, míg a kék-fehérek három kudarcot követően gyűjtötték be ismét a három pontot. A hazaiak felvidéki edzője, Hornyák Zsolt csereként adott lehetőséget az ipolysági Urblík Józsefnek. A vendégeknél a nádszegi Szépe János végig a pályán volt.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Puskás Akadémia FC-ZTE FC 1-2 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 789 néző, v.: Zierkelbach
Gólszerzők: Mance (13.), illetve Lesjak (20.), Szánthó (53.)
Sárga lap: Radics (45.), Szolnoki (71.), Nagy Zs. (83.), illetve Szalai D. (16.)

PAFC: Tóth B. - Radics, Szolnoki, Meissner, Nagy Zs. - van Nieff (Baluta, 58.), Plsek (Urblík, 58.) - Slagveer (Vaněček, 77.), Knežević, Kiss T. (Weslen Junior, 26.) - Mance
ZTE: Demjén - Szalai D., Szépe, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Vass P. (Favorov, 75.), Sanković, Bedi - Szánthó (Zivko, 89.), Könyves (Babati, 67.)

Puskás Akadémia FC - ZTE FC | 1-2 | (1-1) | OTP Bank Liga | 9. forduló | MLSZTV

2020.10.31. OTP Bank Liga, 9. forduló Puskás Akadémia FC - ZTE FC | 1-2 | (1-1) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kö...

Jól kezdett a hazai csapat, Antonio Mance első élvonalbeli találatával előnybe is került. Nem sokkal később egyenlítettek a zalaiak az előrehúzódó Zoran Lesjak szép góljával, innentől kezdve pedig mezőnyfölényben játszottak. Mégis a Puskás Akadémia állt közelebb a vezetés újbóli megszerzéséhez, előbb Mance lövése csattant a kapufán, majd a szünet előtt a horvát támadó fejesét a gólvonal közeléből fejelte ki egy vendégvédő.

A második félidő nagy felcsúti helyzetekkel kezdődött, de a Zalaegerszeg szerezte meg a vezetést egy újabb szép lövéssel: Szánthó Regő a tizenhatos sarkáról csavart a kapu jobb oldalába. A Puskás Akadémia nagy energiákat mozgósított az egyenlítésért, közben hátul fellazult a védelme, amit a vendégek gyors kontratámadásokkal igyekeztek kihasználni. A hajrához közeledve elkeseredetten küzdött az egy pontért a hazai gárda, ám nem sikerült betalálnia.

A lefújás után Hornyák a múlt hetihez hasonlóan, most is kritikusan értékelte játékosai teljesítményét, most Kiss Tamást név szerint is kiemelte, akit már a 26. percben le is cserélt.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Fotó: facebook.com/PFLAhu

A rovat legfrissebb hírei