Őszintén beszélt az öltözői problémákról a PAFC felvidéki edzője


A forduló előtt még sereghajtó DVTK 3-0-ra legyőzte a második félidő nagyobb részében emberhátrányban futballozó vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

A DVTK ezt megelőzően sorozatban öt NB I-es meccset vívott meg nyeretlenül, a legutóbbi négyet kivétel nélkül elveszítette. A miskolci együttesnek utoljára még az első fordulóban, augusztus 16-án sikerült bajnokin győznie. A Puskás Akadémia megszakítás nélkül harmadszor kapott ki az NB I-ben, idegenben az eddigi négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 3-0 (3-0)
Miskolc, 1730 néző, v: Andó-Szabó
Gólszerzők: Drazic (5.), Ivanovski (18., 11-esből), Grozav (38.)
Sárga lap: Drazic (9.), Ivanovski (54.), Karan (68.), Márkvárt (71.), illetve Spandler (14., 56.), Szolnoki (21.), Plsek (25.), Mance (68.), Van Nieff (72.)
Piros lap: Spandler (56.)

DVTK: Danilovic - Szűcs, Polgár, Hegedűs, Memolla (Hasani, 71.) - Márkvárt, Karan - Max, Ivanovski (Korbély, 87.), Grozav (Rui Pedro, 77.) - Drazic (Makrai, 89.)
PAFC: Tóth B. - Nagy Zs., Meissner, Szolnoki, Spandler - Plsek, Van Nieff (Komáromi, 83.) - Mance, Baluta (Urblik, 59.), Slagveer (Kiss T., 63.) - Knezevic

Alig több mint negyedóra után kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes Drazic vezetésével. A szerb légiós az ötödik percben remek egyéni megmozdulása végén lőtt a kapuba, bő 10 perc múlva pedig büntetőt harcolt ki, melyet Ivanovski értékesített. A hátrányban futballozó vendégek kissé feszülten folytatták a küzdelmet, de azért előttük is adódott gólszerzési lehetőség. A szünethez közeledve egy védelmi hibát kihasználva viszont a DVTK szerzett újabb gólt, ezzel gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte az összecsapást.

Fordulás után hamar végleg megpecsételődött a Puskás Akadémia sorsa, Spandler ugyanis megkapta a második sárga lapját, így a vendégek emberhátrányba is kerültek. A köbölkúti Hornyák Zsolt ez után küldte pályára az ipolysági Urblík Józsefet. A folytatásban változatlanul a Diósgyőr volt az aktívabb, de a hazaiak a magabiztos előny tudatában már nem erőltették túlzottan a támadásokat, a lefújásig megőrizték háromgólos előnyüket, és összességében megérdemelten győztek.

A vendégek felvidéki edzője meglepően őszintén beszélt az M4 Sport kamerái előtt a csapat problémáiról:

"Először is szétromboltuk a nyerő csapatot, a fiatalokat."
"Ha nem lesz rend az öltözőben és egymásra fognak irigykedni, ha nem a pályán fog eldőlni, hogy ki játszik és milyen erős, hogy megmutassa a pályán amikor lehetőséget kap, akkor nekem itt nincs keresnivalóm."
"Mindenki csak irányítani szeretne, de játszani senki."
"A fiatalok nyertek és én azt gondoltam, az idősebbeknek ez motiváció lesz, de sajnos az utolsó két mérkőzésen nem ismertem fel a csapatomat."
"Mi nem vagyunk még egy sztárcsapat, ha valaki azt gondolja, nagyon téved."
– idézi Hornyákot a sportcsatorna Facebook oldala.

A felcsútiak edzője elmondta, hogy hazudna ha azt mondaná, hogy nem tudja mi a baj. Szerinte a játékosok irigykednek egymásra és nem szeretik egymást. "Én ezt megpróbálom megváltoztatni. De hogy lesz-e erre erőm. Vagy én vagy ők" – hangzott az őszinte nyilatkozat Hornyáktól.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Fotó: facebook.com/PFLAhu

A rovat legfrissebb hírei