Profi szerződést kötött felvidéki játékosával a Fradi


Nagy Viktória a felnőtt és az U19-es csapattal is bajnok lett két év alatt.

A felvidéki születésű Nagy Viktória 2018-ban került Dunaszerdahelyről a Ferencvároshoz, ahol saját nevelésű játékosként végigjárta az utánpótlás korosztályokat. A 2018/19-es U19-es bajnokságban 19 mérkőzésen 22 gólt szerzett, a csapattal pedig bajnoki címet ünnepelhetett. A következő idényben bemutatkozott a felnőtt együttesben is, többek között pályára lépett az MTK elleni Bajnokok Ligája-selejtezőért vívott párharcban. A középpályásként és a támadósorban is bevethető 19 éves játékos az új szezonban mind a hét bajnokin játszott, a Szent Mihály ellen az első fordulóban rögtön góllal kezdett, de betalált a Hatvan kapujába is a Magyar Kupa legutóbbi fordulójában – írja a Fradi.hu.

„Nagyon örülök, hogy a Ferencvárossal megköthettem életem első profi szerződését. Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarország legnagyobb klubjánál válhattam felnőtt labdarúgóvá. Reméljük az idei szezon más lesz, mint a tavalyi. Célom, hogy minél többet hozzak ki magamból, jó játékkal és gólokkal szeretném meghálálni a bizalmat az edzőimnek, a csapattársaimnak és nem utolsó sorban szeretném megnyerni a bajnokságot és bizonyítani a Bajnokok Ligájában” – mondta Nagy Viktória.

„Nagy Viktória nagyon megérdemelte, hogy profi szerződést kapjon a Ferencvárostól. Viki másfél évet várt arra, hogy a FIFA engedélyezze azt, hogy hivatalosan leigazoljuk. Olyan erényei vannak, amelyek ritkák a magyar labdarúgásban. Nagyon jó az egy-egy elleni játékban, jól edzhető, terhelhető és kemény dolgozik minden edzésen. Nálunk ez tendencia, hogy minden évben megtaláljuk azt a top tehetséget, akik nálunk nőnek fel és itt képezhetjük őket az FTC-Telekomnál. A támadó szekcióban mind a három pozícióban képes jó futballra, de szélsőként jobban tudja érvényesíteni jó cselezőképességét és gyorsaságát” – tette hozzá Dörnyei Balázs vezetőedző.

Fotó: Fradi.hu

A rovat legfrissebb hírei