Hatalmas bravúr Zácsikéktól


A Szöllősi-Zácsik Szandra vezette MTK legyőzte a magyar női kézilabda élnvonal egyik legjobb csapatát, a Siófokot.

A K&H liga 9. fordulójában a fővárosi kék fehérek a bajnokság három legjobb csapata közé tartozó siófokiakat fogadta. A hazaiak 6-2-es vezetésénél már időt is kért a Siófok edzője. A vendégek pedig össze is kapták magukat és a fordulatos első félidő végén 16-15-re vezetett az MTK.

A szünet után a Siófok játszott jobban és 1-2 góllal folyamatosan vezetett is. A legnagyobb különbség 21-24-nél volt, de néggyel már nem tudtak meglépni Suchék. A felvidéki Szöllősi-Zácsik Szandra vezetésével innen viszont fordítottak a hazaiak, akik az utolsó percre már 32-31-re vezettek. Suba Sára védésének köszönhetően nem tudtak egyenlíteni a siófokiak, majd a vége előtt pár másodperccel Pál Tamara megszerezte a meccs utolsó gólját, amivel 33-31-re megnyerte a mérkőzést az MTK.

K&H női kézilabda liga, 7. forduló:

MTK Budapest–Siófok KC 33-31 (16-15)
Elektromos-csarnok, v.: Réti, Szedmák

MTK: Győri, Suba (kapusok) - Pelczéder 1, Szöllősi-Zácsik 9, Marincsák 2, Dakos 2, Szekerczés 4, Dávid-Azari 6, Szabados, Juhász E. 1, Pál T. 7 (1), Sallai 1
Siófok: Szikora, Eckerle (kapusok) - Aoustin 5, Pena 4 (2), Tomori, Jezsics 3, van der Heijden 3, Such 2, Kobetics 5, Kiss N. 2, Niombla, Böhme 5, Snelder 1, Hársfalvi 1

Az ímelyi származású Szöllősi-Zácsik Szandra a meccs után elmondta, hogy szoros mérkőzést vártak és úgy álltak hozzá, hogy egy jó meccset akarnak játszani: "Nem azt mondom, hogy feltett kezekkel mentünk neki, de talán úgy állt hozzá mindenki, hogy nem a miénk lesz ez a két pont. Hála Istennek ez a pályán ez megváltozott, mindenki lendületre kapott és csapatként működtünk. Nem tudnék kiemelni egy embert sem, mert a kapusoktól kezdve mindenki nagyon odatette magát... Nagyon örülök, hogy ez lett a vége."

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Fotó: facebook.com/mtk.budapest.kezilabda

A rovat legfrissebb hírei