Nézők nélkül folytatódhat a Fortuna Liga


A szlovák komrány intézkedései után eldőlt, hogy nézők nélkül folytathatják az élvonalbeli focibajnokságot.

Október 1-től újabb szigorításokat vezettek be Szlovákiában a koronavírusos megbetegedések terjedésének megfékezése érdekében. Szó volt a sport és kulturális rendezvények teljes leállításáról, majd a tömegrendezvényeknél az 50 fős létszámkorlátot határozták meg. Ez azonban még mindig kevésnek bizonyult egy élvonalbeli focimeccs megrendezéséhez, ahol a játékosok, a szakmai stábok és a rendezők mellett (akik szintén már 50-nél többen lennének) egy televíziós közvetítést biztosító csapat jelenléte 150-200 főt igényel. 

Ezek után sikerült kompromisszumot kötni, hogy ne álljon le teljesen a sportélet. A Fortuna Liga a hétvégén a 9. fordulóval folytatódhat, de az eddigi 1 000 vagy 500 néző helyett teljesen zárt kapuk mögött. A hétvégi fordulóban két televíziós közvetítés is lesz az Orange Šport és az RTVS (Szlovák Rádió és Televízió) jóvoltából. Ezt követően válogatott szünet lesz, ami után enyhítésben reménykednek a szlovák bajnokság szervezői.

"Folyamatosan tárgyalni, küzdeni és érvelni fogunk, hogy meggyőzzük az illetékeseket, hogy létetzik igazságosabb döntés, például a stadion kapacitásának bizonyos százalékú megnyitása, vagy a szektorokra bontás modellje, amely lehetővé tenné a szurkolók jelenlétét természetesen a megfelelő higiéniai előírások betartásával, amely szerepel a Fortuna Ligás mérkőzésekre kidolgozott kézikönyvben is" – nyilatkozta a Fortuna Liga weboldalán Ivan Kozák, a bajnokságot szervező Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) elnöke.

A DAC szombaton Zsolnára látogat, a mérkőzést 17 órától az RTVS közvetíti.

Fotó: felvidéksport.hu

 

A rovat legfrissebb hírei