Szélsővédőt igazolt a Dunaszerdahely


A Nürnberg 22 éves neveltje egy szezonra szóló szerződést írt alá, további egyéves opcióval, írja a dac1904.sk.

A huszonkét esztendős szélső védő, Niklas-Wilson Sommer egyéves szerződést kötött a csallóköziekkel, amely további egyéves opciót is tartalmaz.

„Elsősorban nagyon örülök ennek az új tapasztalatnak, amely előrelépést jelent a pályafutásomban. Ez lesz az első alkalom, hogy idegenlégiósnak állok. Bízom benne, hogy képes leszek segíteni a csapatnak a további jó szereplésben és hogy sikeres idényt abszolválhatunk. Szeretnék sok szép pillanatot átélni a csapattársaimmal és trófeákat nyerni” – mondta a DAC legújabb szerzeménye közvetlenül a szerződésaláírást követően. „A pályán az elsőtől az utolsó percig mindent beleadok. Imádom a győzelmeket, gyűlölöm a vereségeket – ilyen a mentalitásom.”

A 22 éves futballista csatárként kezdte pályafutását, de az utóbbi években már jobbhátvédként szerepelt, elvétve balbekk-ként is felbukkant csapataiban.

„Tíz évet töltöttem az 1. FC Nürnberg ifjúsági csapataiban, ahonnan sikerült bekerülnöm az ifjúsági korosztályos válogatottakba is. Ezt a VfB Stuttgarthoz való igazolásom követte, ahol pályafutásom első professzionális szerződését írhattam alá. Egy év elteltével az SG Sonnenhof Grossaspach gárdájához kerültem, amely a német harmadik ligában szerepel. Most pedig itt vagyok. A DAC egy nagy klub, tetszik a felépítése és a győzni akarása. Hallottam a csodálatos szurkolóiról is, és már nagyon várom, hogy előttük futballozhassak” –tette hozzá a 179 centiméter magas labdarúgó.

A védő a 2-es számú mezt választotta Dunaszerdahelyen és akár már a csütörtöki linzi El-selejtezőn is pályára léphet, amennyiben a szakmai stáb számít rá. Sommer a 2019/2020-as idényben 20 mérkőzésen szerepelt a német harmadosztályban, a 2017/2018-as szezonban pedig 34 meccsen számítottak rá a VFB Stuttgart tartalékjai közt a negyedik ligában. Itt játszott többször balhátvédet, de Bernd Storck szavai szerint jobbhátvédként számolnak vele a sárga-kékek.

Fotó: dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei