Schäfert kirázta a hideg, mikor meglátta a szurkolókat


A DAC magyar válogatott középpályásával a DAC-Rózsahegy meccs után beszéltünk.

Schäfer András végig a pályán volt a Rózsahegy elleni fordításkor és ismét a csapat motorjának bizonyult. "Az első félidőben nem voltunk elég összeszedettek, hátul nem voltunk meg, mindenki elment a támadásokkal és sok volt az egyénieskedés, ez pedig megbosszulta magát. A félidőben viszont rendeztük a sorokat és rúgtunk hármat, a végén pedig ki tudtuk védekezni az ellenfél támadásait. Bebizonyítottuk, hogy ez már nem a tavalyi csapat, nagyon nagy tartásunk van és minden meccsel közelebb kerülünk a célunkhoz" – kezdte az értékelést az elmúlt héten a DAC-cal négy éves szerződést kötő középpályás.

Az új kontraktus kapcsán a 21 éves futballista elmondta, nagyon jól érzi magát Dunaszerdahelyen, így hatalmas öröm volt számára, hogy lezárult az átigazolási története: "Elképesztő érzés, hiszen nagyon jó itt játszani. Most is mikor kimentünk a szurkolókhoz, hidegrázós élményben volt részem. Nagyon jó az itteni atmoszféra és minden körülmény."

A magyar válogatottban a törökök ellen bemutatkozó Schäfert végül arról kérdeztük, hogy a hosszútávú szerződés megkötése és a válogatott bemutatkozás után mik a következő céljai. "Szeretnék bajnok lenni a DAC-cal. Igaz erre most már van négy évem, de én szeretném minél előbb megnyerni a bajnokságot. A válogatott egy plusz sikert jelent számomra. Örülök, hogy sikerült odakerülnöm és be is mutatkozhattam, de ha most csak egy kicsit is lazítok, akkor nem jön majd a következő meghívó, ezt pedig nem tehetem meg magammal" – zárta az Olaszországot is megjárt játékos.


Dominik Kružliak is nyilatkozott a lefújás után

Dominik Kružliak szerint is egy nagyon nehéz mérkőzést tudtak megnyerni egykori klubja, a Rózsahegy ellen. Az első 45 perc után viszont tudtak változtatni: "A félidei szünetben azt mondtuk, hogy küzdenünk kell, összetartott a csapat. A középpályát jobban meg kellett szerveznünk. Hozzá vagyunk szokva az állandó letámadáshoz, de mivel eggyel kevesebben voltunk, így inkább az üres helyek kitöltése, a több futás és a jobb tolódás volt a feladat. Sikerült mindezt megvalósítani, Ramirez remekül tartotta meg elöl a labdákat, és Kalmár is kiválóan érkezett fel a támadásokhoz. De az egész csapatra büszke vagyok, megmutattuk a tudásunkat, három szép gólt szereztünk és megérdemelten diadalmaskodtunk. Ez volt a szezon eddigi legnehezebb összecsapása, de egyúttal annak ellenére is remek főpróba volt a Jablonec elleni találkozóra, hogy elkövettünk néhány hibát"kezdte a szerdahelyi védő, aki a hiányzó szurkolókról is szót ejtett:

"Nagy kár, hogy nem teltház előtt arattunk ilyen szép sikert. Szégyen, ami itt zajlik. Ebben a hónapban 1000 ember, majd csak 200, talán 100 vagy 50… Így csődbe visszük a sportot, az államtól semmilyen segítség sem jön, míg a szórakozóhelyek nyitva tarthatnak. Láthatták, mennyi ember szurkolt nekünk a stadionon kívül is. Nagy kár, hogy ezek a drukkerek nem lehettek velünk és nem bíztathattak bennünket. Megérdemelnék, hogy kijöhessenek a stadionba" – folytatta Kružliak, aki úgy gondolja a Jablonec ellen mindkét csapatnak ugyan annyi sansza van, és bár a cseheket tartják esélyesebbnek, ők mindent megtesznek majd a továbbjutásért.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei