Csak 200 ember lehet a focimeccseken októbertől?


Ellehetetleníti a sportot a Szlovákiában bevezetni tervezett újabb szigorítás.

Marek Krajčí, a szlovák egészségügyi miniszter pénteken azt közölte, hogy a tervek szerint október 1-től a kültéri tömegrendezvények esetében 200, a beltérieknél 100 lesz a maximális létszám. A narancssárga és a piros járásokban a kültérinél 100, a beltérinél 50 lesz ez a szám. Elmondása szerint Pozsony azt kérte, hogy rájuk már korábban legyen érvényes a rendelkezés.

Ezek alapján októbertől már nem 1 000 csupán 200 vagy 100 fő lehet ott a focimeccseken. Így veszélybe kerülhet a Fortuna Liga folytatása is, hiszen a 100-as korlátozás esetén már egy televíziós közvetítés sem feltétlen megoldható. A jégkorong bajnokság kapcsán pedig azonnal felmerült, hogy el sem kezdik a szezont.

Ivan Kozák, a Fortuna Ligát szervező Ligás Klubok Uniója (ÚLK) elnöke elmondta, szeretnének tárgyalni a kormánnyal, amennyiben valóban elfogadják az országos válságstáb által hozott javaslatokat, hiszen számos egyéb példa van a környező országokból, hogy milyen óvintézkedések mellett rendezhetik meg a sporteseményeket. E mellett a szigorítások miatt veszélybe kerülhetnek a profi klubok alkalmazottai, valamint az akadémiák működése is kérdésessé válik. "Nagyon reméljük, hogy lesz még lehetőség a tárgyalásokra és az intézkedések finomítására és beszélhetünk a sport célzott támogatásáról is" - zárta Kozák.

Fotó: facebook.com/MOL-Arena-371118400328124

 

A rovat legfrissebb hírei