Kalmár otthon tartaná a három pontot


A magyar válogatott középpályással a DAC weboldala közölt interjút.

„Azt gondolom, hogy jól sikerült a felkészülés, két jó találkozót abszolváltunk. Nagyon sok új játékos volt a keretben, de véleményem szerint így is sikerült összeszoknunk. Remek volt a hangulat, örültünk egymásnak. Törökországban meglepetésgyőzelmet arattunk, és az oroszok elleni másik meccsen is jól játszottunk, de ott sajnálatosan nem sikerült pontokat szereznünk. Szerintem a jövőben ilyen teljesítményeket kell nyújtanunk, ha ki akarunk jutni az Európa-bajnokságra” – kezdte Kalmár Zsolt, aki Törökország és Oroszország ellen is csereként jutott szóhoz a válogatottban.

A dunaszerdahelyiek középpályása már a Rózsahegy elleni bajnokiról is szót ejtett. Elmondta milyen meccsre számít szombaton: „Ugyanolyan nehézre, mint az ezt megelőzőek. 3-5-2-es felállásban futballoznak, nagyon szorosan védekeznek, gyors ellentámadásokra játszanak. Át kell törnünk a védőfalukat, de úgy érzem, hogy mindenki magabiztos. Remélem, hogy sikerül otthon tartanunk a három pontot és folytatjuk a győzelmi sorozatunkat. Jó formában vagyunk, de tisztában vagyunk vele, hogy a Rózsahegy ellen nehéz futballozni. Nagy kreativitásra lesz szükségünk a zárt védelmük áttöréséhez.”

A 25 éves középpályás elmondta, szerinte meg kéne tanulnunk együtt élni a vírussal és inkább a mellett lenne, hogy több óvintézkedést betartva ott lehessenek a drukkerek a MOL Arénában. A Fortuna Ligában jelenleg 1 000 fő lehet majd jelen a stadionban, míg az Európa-liga-selejtezőben zárt kapuk mögött fogadják majd a Jablonec csapatát. A csehekkel viszont egyelőre nem foglalkoztak túl sokat.

„Néhány szó már esett róluk, de konkrétan még nem foglalkoztunk velük. Jelenleg csak a Rózsahegy elleni mérkőzésre készülünk, hiszen nem szeretnénk megszakítani a jó sorozatunkat. A csapat két hetet kihagyott, de remélem, hogy ez nem okoz valamiféle megingást. A hétvége után azonban már teljes erőbedobással csak a Jablonec elleni találkozón lesz a hangsúly” – zárta a sárga-kékek játékmestere.

Fotó: dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei