Cseh csapat érkezik Dunaszerdahelyre az El-selejtezőben


Az Európa-liga második selejtezőkörében a cseh Jablonec csapatát fogadják a MOL Arénában

A 11. európai ellenfelünk cseh lesz - írja a dac1904.sk. Az AEL Limassol, Young Boys Bern, Östers Växjö, Bayern München, Casino Salzburg, Dinamo Tbiliszi, Dinamo Minszk, Cracovia Krakkó, Atromitosz Athén és HF Hafnarfjördur után az FK Jablonec gárdája következik. Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, és az UEFA hétfői sorsolása arról is döntött, hogy a találkozót a MOL Arénában rendezik.

A koronavírus miatt a 2020/21-es idényben az Európa-liga selejtezőköreit egy mérkőzésre játsszák. Arról, hogy az egyes párosoknál melyik csapat játszhat hazai pályán, a sorsolás döntött. A 2. selejtezőkör hivatalos játéknapja 2020. szeptember 17., csütörtök. A kezdési időről később döntenek.

A Transfermarkt honlap által 11,35 millióra taksált csapat játékoskeretét túlnyomó többségben cseh futballisták alkotják, akik közül a legnagyobb név a néhány nap múlva 39 esztendős Tomáš Hübschman. A mindössze három idegenlégiósból kettő is szlovák: Jakub Považanec és a friss válogatott kerettag Ivan Schranz.

A DAC esetében a csapat összértéke 8,55 millió, a legértékesebb játékosok pedig a 900 ezer euróra taksált Kalmár Zsolt és Andrija Balić.

Fotó: facebook.com/FKJablonec

A rovat legfrissebb hírei