Kettőt lőttek Izlandon Ramirezék


A DAC idegenben győzte le ellenfelét és jutott tovább az Európa-liga-selejtezőjében.

Bernd Storck csütörtökön sem változatott már megszokottnak mondható kezdőjén. A mérkőzés elejétől fogva pedig úgy tűnt jól döntött. A DAC magához ragadta a labdát és bár hatalmas helyzetekig nem jutott el, már az első negyedórában is Kalmárék irányították a mérkőzést.

A 22. percben aztán megtört a jég. Blackman jobboldali beadását Divković okosan átlépte, ami így Balićhoz került, aki ellőtte a labdát, amely egy védőn megpattanva kötött ki a Hafnarfjördur kapujában, 0-1.

A második félidő elején még inkább türelmesebbé vált a Dunaszerdahely és várta, hogy az ellenfél támadjon, de az izlandiaknak úgy tűnt, nem ez az erősségük. Leginkább mezőnyjáték folyt a pályán. A hazai cserék után változtattak a sárga-kékek is, Divković helyére Fábry érkezett a 71. percben.

Öt perccel később Kalmár indult meg a bal oldalon, bevitte a játékszert a tizenhatoson belülre, majd éles szögből lőtt, de Nielsen védett. A lecsorgó viszont éppen a középen érkező Ramirez elé pattant, aki közelről belőtte csapata második gólját, 0-2.

A folytatásban előbb Kalmár találta el az oldalhálót szabadrúgásból, majd Ramirez rontott egy hatalmas ziccert. Bár nem mondhatni, hogy addig veszélyben forgott a szerdahelyi győzelem, a venezeulai végleg eldönthette volna a továbbjutást, de fölé lőtte ziccerét. Az utolsó percekben próbálkoztak az izlandiak, el is jutottak Jedlička tizenhatosáig, de komoly veszélyt nem jelentettek. Nem úgy a túloldalon Fábry, aki a kapusba lőtte ziccerét.

Szerencsére ez már nem osztott, nem szorzott, magabiztosan jutott az El-selejtező második körébe a Dunaszerdahely.

Európa-liga-selejtező, 1. forduló:

HF Hafnarfjördur-FC DAC 1904 0-2 (0-1)
Kaplakrikavöllur, Hafnarfjördur, zárt kapuk mögött, v.: Barcelo (gibraltári)
Gólszerzők: Balić (22.), Ramirez (76.)
Sárga lap: Gunnarsson (68.) Thórisson (85.) ill. Schäfer (29.)

Hafnarfjördur: Nielsen - P. Vidarsson, Thórisson, Kristjánsson, Gunnarsson - Hafsteinsson (Gudnason 71.), E. Jónsson, Sverrisson (B. Sigurdsson 82.) - Helgason, Finsen (J. Jonsson 58.), Lennon
DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Balić, Schäfer - Divković (Fábry), Friede, Kalmár - Ramirez

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei