Óriási rangadón győzött a Dunaszerdahely


A Fortuna Liga 4. fordulójában kerületi rangadót rendeztek a MOL Arénában, a szerdahelyiek ellenfele a nagyszombati Spartak volt.

A Fortuna Ligában csonka fordulót rendeznek a hétvégén, a koronavírusos megbetegedések miatt ugyanis két mérkőzést is töröltek, egyet pedig elhalasztottak. A Slovan-Senica és a Sereď-Trenčín mérkőzés is elmarad, míg a Michalovce-ViOn meccset kedden fogják lejátszani.

A játéknap rangadóját a MOL Arénában rendezték. A kerületi rangadón a vendég nagyszombatiak kezdőjében ott volt a felvidéki magyar Tumma Gergely és a korábbi szerdahelyi közönségkedvenc, Erik Pačinda is, akit szombaton füttykoncert fogadott a Csallóközben.

A meccs előtt Eric Davisnek átadták az előző szezon legszebb góljáért járó trófeát, majd Király Gábor a magyar válogatott egykori kapusa végezte el a kezdőrúgást. A B-közép természetesen egy koreográfiával is készült a rangadóra, emlékezvén augusztus 20-ra, az államalapításra és Szent István Királyra.


Király Gábor és Kalmár Zsolt a kezdőrúgás előtt

A hazaiak nekiugrottak ellenfelüknek. Elsőként Davis szabadrúgásánál volt benne a gólveszély a DAC-ban, de panamai nem célzott olyan jól, mint egy hete. A nyolcadik percben Kalmár kiugratása után Schäfer próbálkozott a tizenhatoson belül, de túl közel került Rusov kapushoz, így becsúszva nem tudta elpöckölni mellette a játékszert.

A szerdahelyi B-közép végre ellenfélre talált a nagyszombati ultrák személyében, akik szinte megtelítették a vendégszektort és hangpárbajra kényszerítették a sárga-kék drukkereket. Ez jót tett az összecsapás hangulatának.

Az első negyedóra végén Davis szögletét Friede fejelte Rusov kezébe. Ezt követően jött az első válasz a Spartak részéről, Pačinda kínálta meg Jedličkát 23 méterről, de a cseh kapus védett, csak úgy, mint az ezt követően élesen belőtt szögletnél.

A 25. percben Divković indult meg balról befelé, majd védője szorításában Ramirezhez passzolt, aki a tizenhatoson belül átvette a labdát, de úgy érezte távolabbról szeretne gólt lőni, visszafelé tolta azt, majd a tizenhatos vonaláról hatalmas gólt lőtt a hosszú felsőbe, 1-0. Gyönyörű gól volt!

SportNapló

Eric Ramirez góljával a 25. percben vezet a DAC a Trnava ellen

A másik oldalon Cabral tesztelte Jedličkát, aki hozta a kötelezőt. Majd a Puskás Akadémiától Nagyszombatra hazatérő Vlasko is bombázott egy hatalmasat, de a DAC kapusa újra védett. A B-közép a két bravúr után rá is kezdett a nevének skandálására.

A 41. percben Divkovićot lökte el Mihál a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Vitatható ítélet volt, csak úgy, mint néhány a mezőnyben befújt szabálytalanság. A másik oldalon Yao ugratta ki a védők közül remek ütemben kilépő Pačindát, aki nem hibázta el a ziccert, 1-1. A szlovák válogatottban is bemutatkozó csatár nem örült látványosan a góljának.

A végjáték igencsak parázsra sikerült. Meglett az eredménye, hogy a bíró nem fogta meg a mérkőzést. Davis vette el határozottan a vendégek edzője, Marián Šarmír elöl a labdát. Az erős fellépés nem tetszett a nagyszombatinak, aki szájkaratéba kezdett a panamaival, ami után Davis kissé meglökte őt. Erre hatalmas tömegjelenet alakult ki az oldalvonalnál, ami után Anthony is sárgát kapott. A nigériai játékos úgy tűnt inkább verekedni szeretne, mint focizni. Sokat elmond, hogy a lobbanékony természetéről híres Kalmár volt, aki először nyugtatni próbálta a feleket.

A szünet után Schäfer lövésekor ugrott először talpra a közönség, de a labda mellé szállt. Szűk tíz perc telt el a második félidőből amikor remek kényszerítőket mutatott be a DAC a vendégek tizenhatosán belül, de Friede éles szögből leadott lövése csak egy szögletre volt elég.


A két gólszerző, Eric Ramirez

Egy óra játék után Divkovićot buktatták a tizenhatoson belül. Erre nem lehetett nem tizenegyest adni. Ezt Eric Davis sajnos kihagyta, Rusov védése után pedig sikerült felszabadítani a vendég kaput. Ezt Kalmár szabadrúgása és Kružliak fejese követte, aminél a vendégek kapusa újra nagyot védett.

A 70. percben felrobbant a MOL Aréna, amelynek hazai szektoraiba az összes jegyet eladták. Így 6 297 néző láthatta, ahogy Schäfer passza után Eric Ramirez egy újabb pazar gólt szerez. A venezuelai csatár szép mozdulattal emelte át a kapust, 2-1.

Ezt követően tovább forrtak az indulatok a pályán és a lelátón is. Pačindát egy szópárbaj és egy rossz beadás után kifütyülte a hazai közönség, amire a csatár "biztatva" őket kiintett nekik, amiért a játékvezető sárga lapot adott neki. Ezen mindenki meglepődött, hiszen Očenáš eddig nem ilyen felfogással vezette a találkozót, de a sportszerűtlen gesztusért járt a figyelmeztetés, csak úgy mint a gól után Ramireznek, aki levette a mezét.

A 78. percben hatalmasat mentett a hazai védelem, miközben sorra jöttek a sárga-kék helyzetek is, de sem Balić, sem Kružliak nem tudott túljárni a jól védő vendég hálóőr eszén.

Miután bemelegedett a hazai B-közép, ezen az estén valahogy hangosabban szólt a "Mindent egy csapatért, a magyar nemzetért..." kezdetű rigmus.

Éppen a hosszabbítást jelző táblát és 3 percet mutatott fel az asszisztens, amikor Ramirez a kifutó kapus fölött sajnos a kapu fölé emelte a labdát. A hajrában egy szögletnél Rusov is előrement, de a labda helyett Jedličkába rúgott bele. A végig reklamáló kapustól nem volt szép megmozdulás.

Ezen az estén itt újabb gólt nem lőhettek a vendégek, hiába is szerették volna. Itt az éjjel soha nem érhetett véget. Győzött a DAC! A sárga-kékek továbbra is száz százalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát. Ráadásul sosem nyertek még korábban négy bajnokit egymás után.

Fortuna Liga, 4. forduló:

FC DAC 1904-FC Spartak Trnava 2-1 (1-1)
MOL Aréna, 6 297 néző, v.: Očenáš (Bednár, Jekkel)
Gólszerzők: Ramirez (25., 70.) ill. Pačinda (43.)
Sárga lap: Davis (45+), Ramirez (71.), Kružliak (82.) ill. Anthony (45+), Šarmír (45+) - vezetőedző, Yao (63.), Mihál (72.), Pačinda (75.)

DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Schäfer - Friede, Kalmár, Balić (Malý 92.) - Divković (Njie 89.), Ramirez
Spartak: Rusov - Tumma, Anthony, Mihál, Cabral (Turňa 80.) - Vlasko, Grič, Miković, Yao Bamidele Isa (Václav 85.) - Pačinda, Yusuf (Kalu 66.)

Fotó: felvidéksport.hu

A rovat legfrissebb hírei