Zácsikék döntőznek


A felvidéki születésű Szöllősi-Zácsik Szandrát a soraiban tudó MTK bejutott a döntőbe a BiotechUSA-kupában.

Az első alkalommal megrendezett rácalmási tornán az MTK a Kisvárda Master Good SE csapatával mérkőzött meg. A másik ágon a házigazda DKKA a Békéscsabával csapott össze.

A torna előtt Zácsik a klub honlapjának azt nyilatkozta, bízik benne, hogy a csapat megszerzi első győzelmét. "Nagyon. A Debrecen ellen voltak jó periódusaink, sőt, a Siófok ellen is ötven percig pariban voltunk. Az első győzelem sokat segítene az önbizalmunkon, hogy lássuk, a befektetett munka kifizetődik" – válaszolta a kérdésre, hogy mennyire hiányzik az MTK-nak az első győzelem.

Mit várt előzetesen a tornától az ímelyi származású kézilabdázó? "Legfőképpen az első győzelmet. Jó lenne látni, hogy mindenki száz százalékon pörög, és jó lenne élesben kipróbálni végre, mire vagyunk képesek hasonló kaliberű csapatokkal szemben. Eddigi ellenfeleink – a Győr, a Siófok vagy a Fradi – nem a mi súlycsoportunkba tartoznak, és bár igyekeztünk kihozni magunkból a maximumot, de egészen más egyenrangú riválisokkal játszani."

Nos a várakozások beigazolódtak. Az MTK Szöllősi-Zácsik Szandra és Marincsák Nikolett góljaival gyorsan előnybe került és bár a Kisvárda akár egyenlíthetett is volna, a jó kapusteljesítménynek is köszönhetően 13-11-es előnynél érte a szünet a kék-fehéreket. A második félidő elején is a felvidéki játékos lőtte az első gólt és ez újra megalapozta a játék képét. Bár 14-14-nél rezgett a léc, végül újra felpörögtek Golovin Vlagyimir tanítványai és 28-24-re megnyerték a mérkőzést. Zácsik 9 góllal a mezőny legeredményesebbje lett.

I. BioTechUSA jótékonysági női kézilabdakupa:

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 28-24 (13-11)

MTK: Győri - Pelczéder 1, Szöllősi-Zácsik 9, Dakos 3, Marincsák 8, Szekerczés 5 (1), Dávid-Azari 2. Csere: Suba - Szabados, Sallai, Juhász E., Sári, Bujdosó-Gerháth
Kisvárda: Pásztor - Udvardi 1, Dombi K. 1, Milosevics 1, Karnik 4, Mihálffy 3, Bouti. Csere: Mátéfi - Dombi L. 1, Siska 4, Szabó N. 3 (1), Habánková 4 (1), Wald 2

A fináléban a Békéscsabát 28-26-ra legyőző dunaújvárosiak lesznek fővárosiak ellenfelei.

Fotó: mtk.hu

 

A rovat legfrissebb hírei