Visszavágtak az egernek Máté Zsuzsáék


A felvidéki Máté Zsuzsanna vezette zöld-fehérek magabiztosan nyertek péntek este.

Az FTC női vízilabda csapata kiváló második félidejének köszönhetően 12-6-ra legyőzte az Egert a BENU Női Vízilabda Magyar Kupa 8. fordulójában. A Ferencváros az idei kupa küzdelmeket a Szentes ellen kezdte, melyet 18-9-re, magabiztosan győzött le, ám ezt követően Egerben 15-14-es vereséget szenvedett. A harmadik fordulóban 15-2-vel múlta felül az FTC a Tatabányát, majd ezután, története során először, az UVSE-t is sikerült legyőznie a lányoknak, 12-10-re.

Ezt követően pénteken már az első negyed végén előnybe kerültek a zöld-fehérek. 2-1 után a második nyolc percben nem találtak be Vályi Vandáék, míg a vendégek háromszor is beköszöntek, így 2-4-nél érte a nagyszünet a csapatokat. A pihenő után magukra találtak a hazaiak és az egyenlítés után a kiskövesdi Máté Zsuzsa góljával 5-4-re már ők vezettek. Öt másodperccel a játékrész vége előtt Máté Zsuzsanna passzából Tóth-Csabai Dóra először a meccsen háromgólosra hízlalta az FTC előnyét, a csapat pedig egy 5-0-ás negyedet produkált. 7-4 után az utolsó nyolc perc nem tartogatott sok izgalmat, végül 12-6-nál szólalt meg az utolsó duda.

Sikerével a Fradi visszavágott az Egernek az ottani egygólos vereségért és az A csoport harmadik helyén áll négy győzelemmel és egy vereséggel. A folytatásban a Fradi a TVSE vendégeként ugrik medencébe augusztus 24-én, Tatabányán.

BENU Női Magyar Kupa, 8. forduló:

FTC Telekom-ZF Eger 12-6 (2-1, 0-3, 5-0, 5-2)
Az FTC gólszerzői: Tóth-Csabai 4, Illés 2, Kuna 2, Vályi 1, Pőcze 1, Jenei 1, Máté Zsuzsanna 1

Fotó: facebook.com/fradivizilabda

 

A rovat legfrissebb hírei