Elmarad a Slovan BL-selejtezője


A Slovan Bratislava feröer-szigeteki Bajnokok Ligája-selejtezőjét pénteken sem rendezik meg.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Slovan csapatánál Covid-19 pozitív eseteket fedeztek fel. Ezért nem tartott a csapattal ifjabb Vladimír Weiss a Feröer-szigetekre, ahol a pozsonyiaknak szerdán kellett volna összecsapniuk a helyi bajnok KÍ Klaksvíkkal. A bonyodalmak ott kezdődtek, hogy az égszínkékek küldöttségében újabb fertőzöttet találtak, az egyik fizioterapeuta kapta el a koronavírust. Ezek után bár, a játékosok tesztjei negatívak voltak, az együtt utazók mindegyikének karanténba kellett vonulniuk a feröeri előírások szerint.

A Slovan vezetői az UEFA rendelkezéseire hivatkozva szerettek volna pályára lépni, ezek ugyanis azt írják elő, hogy a játékosok mindegyikének negatív tesztet kell produkálnia. Ezt a helyi hatóságok nem engedélyezték. Ezek után a mérkőzés elhalasztásra került és pénteken 18 órától rendezték volna meg. Az UEFA engedélyt adott arra, hogy a pozsonyiak feltöltsék a keretüket, vagyis elutaztassanak egy újabb csapatot a meccs helyszínére és velük játsszák le a BL-selejtezőt. 16 játékos indult útnak Pozsonyból. Ekkor már ott volt a repülőn a magyar válogatott Holman Dávid is, aki első körben kimaradt a keretből. Az A-csapat hét játékosát az ificsapat futballistáival töltötték fel. Szintén utazott Németh Szilárd. A felvidéki magyar edzőnek a junior csapat trénereként az lett volna a feladata, hogy vezesse a csapatot a mérkőzésen.

A helyzet újabb fordulatot vett, amikor a második körben utazók között is Covid-19 pozitív tesztet találtak. A játékosok elutazásakor ugyan mindenki negatív eredményt produkált, a helyszínen viszont egyikük már pozitív lett a tesztelésen. Ezen vizsgálatok eredményei csütörtökön késtek, így a játékosok nem is kaptak edzéslehetőséget. Az eredmények csúszása és egyébb bonyodalmak miatt a hírek szerint a Slovan vezetői elutasították az eredményeket és újabb tesztelést kértek. 

Ifjabb Ivan Kmotrík, a Slovan vezérigazgatója még péntek délelőtt is azt nyilatkozta, hogy ők a megszokott rendszerben készülnek a találkozóra, bár a helyiek mindent megtesznek azért, hogy ne léphessenek pályára.

Fél négy körül aztán megjelentek az első hírek, hogy a mérkőzést nem rendezik meg. Erről a Szlovák Rádió és Televízió (Rozhlas a televízia Slovenska, RTVS) sporttal foglalkozó Facebook-oldala számolt be. Azt egyelőre nem tudni, hogy az UEFA miként dönt a továbbjutóról.

Fotó: facebook.com/SKSlovanBratislava1919

 

A rovat legfrissebb hírei