Ismét gólfesztivált rendezett a DAC


A Fortuna Liga 3. fordulójában újra kiütötte ellenfelét a Dunaszerdahely.

Bernd Storck szombaton sem változtatott az új szezonban megszokott kezdőjén. A játékosok pedig ennek megfelelően újra úgy kezdtek a MOL Arénában, mint egy héttel korábban. A 42. percig a rengeteg hazai helyzet ellenére a nyitraiak kapusáról, Dávis Šipošról szólt a mérkőzés.

A második percben Balić újra betalálhatott volna, majd jött Kalmár lapos lövése és Divković bombája, de egyik sem talált utat a kapuba. Mint ahogy Davis próbálkozása sem, aki úgy került helyzetbe, hogy Ramirez kötényt adott védőjének, mikor kiugratta társát. A panamai balhátvéd Kalmárral történt összjátéka után Divkovićot szolgálta ki, de ő fölé lőtt. Ezt követte Schäfer próbálkozása, aminél újra a kapus védett.

A 25. percben jártunk, amikor a vendégek mestere, Geri Gergely már három cseréjét is elküldte melegíteni. A hátralévő közel 20 percben Ramirez és Müller is próbálkozott, de nem jártak sikerrel. Bő 40 perc után Blackman cselezte végig magát a fél nyitrai csapaton a tizenhatos vonalán, de gól ebből sem lett. Lett viszont a 42. minutumban, amikor Schäfer az ötös alapvonali sarkáról adta vissza középre a labdát, ahol az üresen érkező Friede fejelt a kapuba, 1-0.

Az első játékrész hosszabbításában Ramirez majd Divković is elesett a tizenhatoson belül és ez a kettő már elég volt egy tizenegyeshez. A büntetőt Eric Davis magabiztosan értékesítette, 2-0.

Security Check Required

(null)

A szünetben kettőt is cserélt a Nyitra edzője, de a játék képe semmit nem változott. Sorra jöttek a sárga-kék helyzetek, Divković távoli bombája szépségdíjas gól lehetett volna, de sajnos Šipoš védése érdemelte ki ezt a jelzőt. Nem sokkal később viszont már összejött a horvátnak, a nagy erejű lövés után már 3-0 volt az állás.

Pár perccel később jött a második jogos szerdahelyi tizenegyes, amelyet a csapatkapitány, Kalmár vágott Šipoš kapujába, 4-0.

Security Check Required

(null)

Ramirez is betalálhatott volna, de fejese a felső lécről kifelé pattant. Ez után nem sokkal a DAC volt játékosának, Timotej Záhumenskýnek fogyott el a türelme és elrúgta sípszó után a labdát, amiért sárga lap volt a jutalma. Sokan meg tudtuk érteni, hogy ma nem élvezte, hogy a MOL Arénában lépett pályára.

Egy kis joga bonito után Fábry lőtt okosan a hosszú alsó felé, de a Nyitra kapusa újra nagyot védett. A 73. percben belőtték az ötödiket is. Davis egy pazar szabadrúgásgólt szerzett, 5-0.

Macska-egér játékot láthattunk a pályán. Kalmár beadása után az egykori nyitrai játékos, Fábry érkezett üresen a hosszú oldalon, de centiméterekkel fölé ment a fejese. A 81. percben Blackman volt túl önzetlen és lövés helyett passzolni próbált, de a labda elment a kapu előtt. A szeredihez hasolán most is megszületett a hatodik, Bednár talált a kapuba, 6-0.

Ez után a közönség a "Még, még, még, ennyi nem elég!" rigmusra kezdett rá, majd természetesen elindult az örök klasszikus, "Az éjjel soha nem érhet véget" is!

Mivel a Slovan pontokat vesztett Aranyosmaróton, a Nagyszombat pedig döntetlent játszott a Pohronie ellen, a DAC átvette a vezetést a tabellán! Három meccs után 14-1-es gólaránnyal áll az élen a Dunaszerdahely.

Fortuna Liga, 3. forduló:

FC DAC 1904-FC Nitra 6-0 (2-0)
MOL Aréna, 5 831 néző, v.: Kružliak (Pozor, Poláček)
Gólszerzők: Friede (42.), Davis (45+, 73.) - büntetőből, Divković (56.), Kalmár (60) - büntetőből, Bednár (85.)
Sárga lap: Mustafić (58.), Záhumenský (67.)

DAC: Jedlička - Blackman, Müller (Malý 82.), Kružliak, Davis (Mendez 74.) - Schäfer (Bednár 82.) - Friede (Njie 74.), Kalmár, Balić - Divković (Fábry 64.), Ramirez
Nyitra: Šípoš - Kuník, Podhorin, Kolčák, Záhumenský - Mustafić - Šefčík (Fabiš 46.), Vrábel (Hovhannisyan 46.), Adamec, Chobot (Danek 78.) - Faško

További eredmények:

AS-Trenčín-MŠK Žilina 2-4
MFK Ružomberok-ŠKF iClinic Sereď 0-0
FK Senica-MFK Zemplín Michalovce 3-0
Spartak Trnava-Pohronie 1-1
ViOn Zlaté Moravce-Slovan Bratislava 2-1

Fotó: felvidéksport.hu

A rovat legfrissebb hírei