A végén jött a dráma a DAC szerdai meccsén


A Fortuna Liga 2. fordulójában Garamszentkeresztre (Žiar nad Hronom) látogattak Blackmanék.

Bernd Storck nem változtatott a győztes csapaton, a Pohronie ellen is a Szered ellen kiütéssel nyerő kezdőt küldte a pályára. A hazaiak dunaszerdahelyi mestere Radványi Miklós a csatársorban változtatott, míg a védelem közepén most is ott volt a korábbi DAC-játékos, Dominik Špiriak.

Az első nagy helyzet a Pohronie előtt adódott. Egy veszélyes kontra végén Fadera a 13. percben már Müller és Jedlička mellett is elment, de végül az üres kapu fölé lőtt. Hihetetlen mi maradt ki. A másik oldalon Kalmár előtt adódott helyzet, valamint Divković is megindult kétszer veszélyesen a bal oldalon, de igazán nagy gólveszély egyik lehetőségben sem volt. A félidő hátralévő részében inkább a kemény belemenésekről szólt a játék, amiért jöttek is sorban a sárgák. A félidőben 0-0 volt az állás.

A szünet után Kalmár nem tért vissza a pályára, a helyére Sharani állt be, a csapatkapitány pedig Kružliak lett. Gyorsan megszületett az első gól is, Balić szabadrúgásból volt eredményes, 0-1. Kisebb-nagyobb lehetőségek után a 67. percben egyenlítettek a hazaiak. Davist éppen ápolták az oldalvonal mellett, Divković pedig nem tudta megoldani a balhátvéd feladatát, így egy szélről jövő bedás után Mazán szerezte a gólt, 1-1.

A 77. percben hordágyon vitték le a pályáról Sharanit, a helyét Jorge Mendez vette át. Pontosabban ő lett a balhátvéd, míg a Davis helyére becserélt Fábry húzódott előre a támadósorba. A DAC-on érezhető volt, hogy a hajrában szeretne nyomást gyakorolnie ellenfelére, de a garamszentkeresztiek is okosan játszottak, tartották a labdát és igyekeztek pontrúgásokat kiharcolni. Így is szükség volt azonban Repiský reflexeire, hogy a hat perces hosszabbítást kihúzza a hazai gárda. A 93. percben ellenben így is jött a dráma. Fábry harcolt ki egy szabadrúgást az alapvonalnál, majd ő lőtte középre azt, a kapu előtt Ramirez fejelte vissza a labdát, Friede pedig mellre vette majd a hálóba továbbította játékszert, 1-2.

A gól után a hazai kispadon piros lapot kapott az egyik segítő, aki hevesen reklamált. A végén még beállt Matúš Malý is, az eredmény viszont nem változott. Második mérkőzését már jóval nehezebben, de megnyerte a Dunaszerdahely.

Fortuna Liga, 2. forduló:

FK Pohronie-FC DAC 1904 (0-0)
Garamszentkereszt, v.: Ochotnický (Bednár, Jánošík)
Gólszerzők: Mazán (67.) ill. Balić (48.)
Sárga lap: Chríbik (30.), Župa (54.), Badolo (55.), Pavlík (62.), Špiriak (69.), Mazán (85.), Repiský (92.) ill. Schäfer (29.), Blackman (30.), Jedlička (97.)

Pohronie: Repiský - Bangala (Matić 72.), Pavlík, Špiriak, Župa - Badolo, Chríbik, Weir, Blahút (Petrák 83.) - Mazan (Pellegrini 89.), Fadera (Abrahám 89.)
DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis (Fábry 79.) - Friede, Schäfer, Kalmár (Sharani 46., Mendez 79.), Balić - Divković (Malý 96.), Ramirez

Fotó: facebook.com/FkPohronie

A rovat legfrissebb hírei