Felvidéki gólok a Fradi-Újpesten


Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata remek játékkal, fennállása óta először nyert az UVSE ellen.

A zöld-fehérek és a lila-fehérek összecsapására a Magyar Kupa A-csoportjának 5. fordulójában került sor. A hazaiaknál ott volt a medencében a kiskövesdi Máté Zsuzsanna, míg a túloldalon a pöstnyéni születésű Rybanská Nataša kapott lehetőséget.

Az első negyedben 3-3-nál az UVSE kerülhetett volna előnybe, de Rybanská csúnyán fölé lőtt egy ötméterest, a másik oldalon viszont három másodperccel a vége előtt Máté Zsuzsanna akcióból betalált Gangl Edina kapujába, így 4-3-nál ért véget a nyolc perc. A felvidéki játékos a dudaszó előtt még blokkolni is tudott egyet Antal Dóra távoli próbálkozásánál. A második játékrészben egy góllal megtoldották előnyüket az FTC vízilabdázói, 7-5 állt az eredményjelző a félidőben.

A harmadik negyedben Máté egy üreskapus gólt is szerzett, Gangl ugyanis felúszott a támadáshoz. Az utóbbi öt év bajnoka ebben a periódusban 9 percig nem tudott betalálni, így az utolsó negyed előtt 9-6 volt az állás. A vendégek még ki tudtak egyenlíteni, de 10-10 után újabb Fradi-gólok következtek és végül a hazaiak örülhettek. A végeredmény 12-10 lett.

"Az FTC 14. próbálkozásra legyőzte azt az UVSE-t, amely nem sűrűn szenved vereséget. Decemberben a Magyar Kupa-fináléban kikapott, de előtte öt bajnokságot és öt Magyar Kupát nyert, talán 1-2 vereséggel. Elképesztő teljesítményt raktak le lányaink a Népligetben, ahol hatalmas vastapsban részesítették őket a szurkolók" – olvasható a zöld-fehér klub honlapján.

BENU Női Magyar Kupa, 5. forduló:

FTC Telekom-UVSE Hunguest Hotels 12-10 (4-3, 3-2, 2-1, 3-4)
Az FTC gólszerzői: Muzsnay 3, Tóth-Csabai 2, Máté 2, Illés 2, Kuna 1, Kövesdi 1, Vályi 1

Fotó: facebook.com/fradivizilabda

Két győzelemmel állnak Máté Zsuzsannáék a kupában

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata a Magyar Kupa negyedik fordulójában második győzelmét aratta. A felvidéki Máté Zsuzsannát is a soraiban tudó zöld-fehérek az első körben a szentesieket győzték le magabiztosan, majd egy pihenőkör után a harmadik fordulóban vereséget szenvedtek az Eger ellen. Ezek után a negyedik körben roppant magabiztosan 15-2-re győzött a Fradi a Tatabánya ellen.

A rovat legfrissebb hírei