Három évig marad Dunaszerdahelyen a horvát középpályás


A DAC és az Udinese megegyezett a 22 éves horvát középpályás átigazolásáról.

A 23. életévét néhány nap múlva betöltő Andrija Balić végleg a DAC játékosa lett. A kreatív középpályás az idei év elején 2020. június 30-ig kölcsönbe érkezett Dunaszerdahelyre az olasz élvonalbeli Udinese Calcio csapatától, majd a vendégjátékát július végéig hosszabbították meg a felek. A DAC vezetősége jelentős erőfeszítéseket tett az elmúlt hetekben, hogy végleg megszerezze Balićot. Ezt a törekvésüket végül siker koronázta, hiszen az anyaegyesületével és magával a játékossal is megegyezésre jutottak, így Andrija Balić pénteken három évre szóló szerződést írt alá, 2023 nyaráig. Ezt a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján jelentette be Jan Van Daele sportigazgató, majd a klub weboldalán is megjelent a hír, ahol Balić így nyilatkozott:

„Boldog vagyok itt. A klub feltételei, a szurkolóink, a stadion és az akadémia is magas szintet képviselnek. Ezért nagyon örülök annak, hogy továbbra is Dunaszerdahelyen szerepelhetek. Szeretnék folyamatosan játéklehetőséget kapni és jó teljesítményt nyújtani. Bízom benne, hogy a csapattal képesek leszünk megküzdeni a bajnoki címért és bejutni az Európa-liga csoportkörébe. Lépésről lépésre haladunk és meglátjuk, ez mire lesz elég, azonban felkészültek vagyunk.”

„Andrija megtartása volt a jelenlegi átigazolási időszak egyik legfontosabb célkitűzése. Az Udinese csapatával folytatott tárgyalások nem voltak egyszerűek, de ezek menetét nagyban befolyásolta, hogy a játékos szeretett volna Dunaszerdahelyen maradni. Andrija jól érzi magát klubunkban, a fantasztikus szurkolóinknak, az infrastruktúrának és a játékstílusnak is köszönhetően úgy látja, adottak a körülmények a további fejlődéséhez. Már tavasszal is a kezdőcsapat fontos játékosai közé tartozott és meggyőződésünk, hogy az elkövetkező néhány évben az egész Fortuna Liga legjobbjainak társaságába is bekerülhet, amit hétről hétre eltökélten meg is akar mutatni” – jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei