Angliából érkezik a DAC új középpályása


A szlovák ifjúsági válogatott játékos az angol West Ham United csapatától érkezik.

A tizennyolc éves Sebastian Nebyla a DAC-hoz igazolt. Az egyik legtehetségesebb szlovákiai futballista kétéves szerződést kötött, amely további egyéves opciót is tartalmaz. A felkészülés kezdetekor portálunk is beszámolt róla, hogy a Nagyszombatban nevelkedett játékos próbajátékon vesz részt a szerdahelyieknél. Érdekesség, hogy néhány nappal később a Nebyla menedzsere, Emil Kovarovič azt mondta a čas.sk-nak, hogy a futballista csupán együtt edzett a sárga-kékekkel, de ez nem volt próbajáték és a középpályás iránt a német és az olasz élvonalból is érdeklődnek.

A középső középpályást tizenhat esztendősen a londoni West Ham United szerződtette. Akárcsak Nagyszombatban, a WHU gárdájában is az idősebb korosztályban futballozott. Nemcsak a 18 éven alatti, hanem az U23-as csapatban is gyűjtötte a rajtokat és a gólokat. Az U15-ös kategóriától kezdve Nebyla az összes korosztályos válogatott stabil tagja volt, a neve jelenleg a tizenkilenc éven alatti nemzeti csapat keretében található meg.

„Nagyon tetszik a klub edzőközpontja, továbbá remek játékosokat és kiváló edzői stábot találtam Dunaszerdahelyen. Az ajánlat mérlegelésekor mindezt figyelembe vettem, és boldog vagyok, hogy itt lehetek. Annak is örülök, hogy aláírhattam a szerződésem, mivel hosszú volt már a szünet és végre bekapcsolódhattam az edzésfolyamatba. Hálás vagyok ezért a lehetőségért” – mondta röviddel a szerződésaláírást követően a klub honlapjának. „A célom minél többször pályára lépni a szlovák élvonalban és beleszokni a felnőtt labdarúgásba. Ezért minden tőlem telhetőt meg is teszek.”

Nebyla az U18 Premier League 2019/2020-as idényében 15 mérkőzésen 10 gólt és 1 gólpasszt szerzett.

Fotó: dac1904.sk

Próbajátékos érkezett a DAC-hoz

"A következő időszakra is napi két edzést tervezünk, de lesznek napok, amikor Covid-tesztelés miatt csak egy gyakorlás lesz. Pénteken utazunk Ausztriába, ahol kilenc napot töltünk, és két francia élcsapattal is megmérkőzünk" - vázolta a terveket Bernd Storck vezetőedző a DAC weboldalán.

A rovat legfrissebb hírei