Már biztosan nyolcaddöntősök Szabó Szandráék


A szlovák női röplabda válogatott 2-0-ás hátrányból fordított a fehéroroszok ellen.

Az első játszmát Szlovákia a végjátékban bukta el, 19-19 után a vendégek jobban tudtak koncentrálni. A második szettben már hat ponttal is vezetett Fehéroroszország, de innen még visszajöttek Herelováék. 22-23 után azonban nem tudtak pontot szereznia a szlovákok, így 0-2-es hátrányba kerültek.

A harmadik játékrészre talán leesett a teher a hazaiakról, míg a vendégek elbízhatták magukat. Szlovákia szinte végig vezetve, roppant magabiztosan 25-17-tel szépített. Nem volt ez másként a negyedik játszmában sem, 0-0 után csupán 9-9-nél mutatott döntetlent az eredményjelző, ezt leszámítva Palgutováék nem adták ki a kezükből az előnyt és végül 25-18-cal egyenlítettek.

Ezek után nem hagyták veszni lélektani előnyüket a szurkolók által hajtott szlovák lányok, akik a rövidített ötödik szettben is vezettek már hattal. Bár a vége szorosabb lett, 16-14 után ők örülhettek. A komáromi Szabó Szandra most is a cserepadról segítette a válogatottat.

A szlovákok ezzel nyolc pontjukkal vezetik a csoportot a szintén nyolc egységgel rendelkező Németország előtt. A két válogatott kedden 8 órától csap össze egymással Pozsonyban. Az viszont már biztos, hogy Szlovákia továbbjutott és ott lesz a legjobb 16 között az Eb-n.

Röplabda Eb, D-csoport, harmadik forduló:

Szlovákia-Fehéroroszország 3-2 (22-25, 22-25, 25-17, 25-18, 16-14)
Ondrej Nepela Jégcsarnok, 4 851 néző, v.: Muha (horvát), Marques-Ferreira (portugál)

Fotó: facebook.com/svf.sk

A rovat legfrissebb hírei