Újabb két távozót jelentett be a DAC


Németh Krisztián és Dušan Lalatović is távozik a Csallóközből

Június végén Lukáš Čmelík és Lorenco Šimić, augusztus elején Németh Krisztián és Dušan Lalatović távozását jelentette be a DAC.

"A 37-szeres magyar válogatott Németh Krisztián idén februárban igazolt a DAC-hoz, a már zajló szezon közben, amelyet rövidesen félbeszakított a koronavírus-járvány. Ezért is mindössze egyetlen bajnoki és egy kupamérkőzésen lépett pályára, összesen 45 percet futballozva. A bajnokság újraindítása előtt sem kedvezett neki a csillagok állása, hiszen júniusban, csak pár nappal a rájátszás kezdete előtt balszerencsés módon eltört egy csont a jobb lábfejében, és azóta harcképtelen volt. Némónak 2020. július 31-én lejárt a DAC-cal kötött szerződése és a felek nem újították meg azt.

Dušan Lalatović is az idei esztendő elején érkezett Dunaszerdahelyre. A magyar útlevéllel is rendelkező szerb középső védő a téli felkészülést is abszolválta a csapattal és 2021 nyaráig szóló szerződést írt alá. A tavasz folyamán két bajnoki találkozón kapott lehetőséget. Az ő esetében kölcsönös megállapodás született a kontraktusa felbontásáról. Az újvidéki születésű futballista időközben már új klubot is talált magának: néhány napja a Partizan Belgrádhoz írt alá." – olvasható a sárga-kék klub weboldalán.

Februárban még ez volt olvasható a DAC oldalán: "Klubunk vezetősége megegyezett a magyar válogatott támadó Németh Krisztiánnal a szerződése feltételeiben, aki másfél évre érkezik Dunaszerdahelyre." Könnyen lehet, hogy a felek akkor fél+1 évben álapodtak meg, így most nem lépett életbe az opció.

Fotó: dac1904.sk

 

A rovat legfrissebb hírei