Megérdemelten győzte le a Marseille-t a DAC


A DAC a korábbi Bajnokok Ligája-győztes Marseille ellen játszott felkészülési mérkőzést.

A dunaszerdahelyiek az első félidőben végig méltó ellenfelei voltak a franciáknak, sőt. Martin Jedličkának komoly védenivalója nem is akadt, míg a másik oldalon Mandanda két gólt is kapott. A 18. percben Kalmár labdaszerzése és passza után Ramirez lőtt a kapuba éles szögből. A Marseille kapusa nem számított rá, hogy a rövidsarokra érkezik a labda, így az ő hibájának is köszönhetően szerzett vezetést a csallóközi csapat.

A 33. percben Kalmár Zsolt szabadrúgásból növelte csapata előnyét. A magyar középpályás ugyan remekül tekert a hosszú felsőbe, de ahogy mondani szokták, egy komoly kapusnak nem illik ilyen gólt kapnia.

Security Check Required

(null)

A szünet után nyolcat is cserélt André Villas-Boas, a franciák mestere, míg Bernd Storcknál mindenki marad az első félidőből. A DAC-nál kezdő volt a két új igazolás, Jannik Müller a védelemben, Sidney Friede a középpályán kapott lehetőséget. A második játékrész elején aktívabbá vált a Marseille, rögtön egy veszélyes lövéssel indítottak, majd az 52. percben is lövőhelyzetbe kerültek a tizenhatoson belül, amiből ugyan nem lett gól, de Kružliak kezezése miatt tizenegyest ítélt a bíró. Thauvin magabiztosan lőtte be a büntetőt.

A franciák ebben az időszakban több helyzetet tudtak kialakítani. Storck cserékkel próbált frissíteni csapatán. Az első meccsén nem túl sokat mutató Friedet Malý váltotta. Így a másik újonc, Müller a védelem után a középpályára lépve is megmutathatta mit tud, míg a fiatal szerdahelyi nevelésű játékos elfoglalta helyét a védelem tengelyében. A hajrához érve Jedličkát a fél pályáról megpróbálták átemelni, de a kapus szépen védte a kísérletet.

A DAC tehát 2-1-re le tudta győzni a 2019/2020-as csonka idényben a francia élvonalban a második helyen végző Marseille csapatát. Az első félidőben a sárga-kékek voltak a jobbak, a másodikban már inkább a franciák akarata érvényesült, de hozzá kell tenni, hogy szinte egy teljesen új csapatot küldött ki a pályára a Marseille edzője.

Felkészülési mérkőzés:

FC DAC 1904-Olympique Marseille 2-1 (2-0)
Kufstein Arena, Ausztria
Góllövők: Ramirez (18.), Kalmár (33.) ill. Thauvin (52.) - büntetőből
Sárga lap: Mendez (87.) ill. Álvaro (87.)

DAC: Jedlička - Blackman, Müller (Švec 85.), Kružliak, Davis - Njie (Mendez 68.) - Fábry (Šimčák 79.), Kalmár, Friede (Malý 59.) - Divković (Sharani 56.), Ramirez
Marseille: Mandanda - Sarr, Álvaro, Čaleta-Car (Balerdi 78.), Amavi - Chabrolle, Gueye, Sanson - Germain, Aké, Payet. 2. félidő: Mandanda - Sakai, Álvaro, Čaleta-Car, Khaoui – Rongier, Kamara, Strootman - Thauvin, Benedetto, Radonjić

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei