Új kapus Somorján


Frederik Valach az előző szezont Pozsonyligetfalun (FC Petržalka) töltötte.

Valach a 2019/2020-as idényt elsőszámú kapusként kezdte a fővárosban. A 11. fordulóban a Liptószentmiklós ellen viszont brutális sérülést szenvedett, így ki kellett hagynia az ősz hátralévő részét, tavasszal pedig az idő előtt véget ért bajnokság volt, amiért nem állhatott újra a kapuba. Az ominózus találkozón az ellenfél játékosa fejbe rúgta, ami után agyrázkódást szenvedett és eltört az állkapcsa, az orra és az arccsontja, így arcműtét is várt rá.

"Frederik egy nagyon tehetséges kapus, aki jól illik a fiatal csapatunkba. Egyes számú portást kerestünk, és úgy érzem, az ő személyében sikerült is megtalálnunk" – nyilatkozta a klub honlapján az STK elnöke Horváth Csaba.

"A koronavírus járvány miatt szabadon igazolható játékos lettem, így új klubot kerestem magamnak. Az STK-t azért választottam, mivel a vezetőség gyorsan és kertelés nélkül tárgyalt. A klubban nagyon jók a feltételek. Örülök, hogy megegyeztünk. Nagyon jó az itteni társaság, a pályán és azon kívül is. Eredményes, jó focit szeretnénk játszani. Az elmúlt idény számomra nem volt a legjobb, ezért az új szezonban szeretnék egészséges lenni és minél többet védeni" – olvasható az új igazolás első nyilatkozata.

Fotó: facebook.com/stksamorin

 

 

A rovat legfrissebb hírei