Német védőt igazolt a DAC


Jannik Müller személyében egy 26 éves védőjátékost igazoltak a dunaszerdahelyiek.

Jannik Müller a német másodosztályú Dynamo Drezdától távozott 6 év után és írt alá 1 évre a csallóköziekhez. Kontraktusa további 1 éves opciót is tartalmaz.

A jobblábas focista Adenauban született. Ifjúsági éveit a közeli 1. FC Köln akadémiáján töltötte, ahonnan a német U19-es válogatottba is beverekedte magát. A kölniek felnőtt B-csapatában a Regionalliga nyugati csoportjában, vagyis a negyedik vonalban szerepelt. 2014 nyarán rábólintott a Dynamo Drezda ajánlatára. Két évvel később csapatával feljutott a Bundesliga 2-be, ahol az elmúlt négy szezon során 92 bajnokit abszolvált - olvasható a DAC weboldalán.

A középhátvédként, jobbhátvédként és védekező középpályásként is bevethető játékos a 2019/2020-as idényben 24 bajnokin 1 657 percet töltött a pályán. Átlagosan tehát közel 70 percet játszott mérkőzésenként, a legtöbbször a kezdőcsapatban számoltak vele. A szezon elején többször is viselte a Dynamo csapatkapitányi karszalagját. Mind a négy német másodosztályú évében a klubja alapemberei közé tartozott, legnagyobb részt csak sérülések miatt hagyott ki meccseket. Edzői elsősorban középhátvédként számítottak rá. 92 Bundesliga 2-es meccsén 5 gólt és 2 gólpasszt írtak fel a neve mellé.

"Jannik gazdag tapasztalatokat szerzett a német második Bundesligában. A védelem és a középpálya közepén is játszhat, magas játékintelligenciával rendelkezik. Drezdában a csapat vezére volt úgy a pályán, mint azon kívül is. Ugyanezt várom el tőle Dunaszerdahelyen is. Jelentős minőséget és tapasztaltot hoz magával, aminek köszönhetően újabb szintre emelheti az egész csapatunk teljesítményét" – nyilatkozta Müllerről a DAC vezetőedzője, Bernd Storck.

"Nagyon boldog vagyok, amiért itt lehetek. A klub nagyszerű feltételeket kínál a játékosoknak, így nekünk már csak a saját munkánkra kell összpontosítanunk. A pályák, a konditerem és az egész környezet olyan lehetőségeket nyújt, amik minden követelménynek megfelelnek, és amiknek köszönhetően tovább fejlődhetek. Jóbarátom, Timo Werner, aki a közelmúltban igazolt Angliába, azt mondta, hogy ez megüti azt a szintet, amit a Chelsea-nél talált. Az elsődleges célom egészségesnek maradni, ami minden labdarúgó számára a legfontosabb. Természetesen, szeretnék minél több mérkőzést lejátszani és megnyerni" – árulta el a 185 centi magas és 80 kilós futballista.

A szerdahelyieknek így ismét négy belső védőjük van. Danylo Beskorovainyi 194, Matúš Malý 193, Dominik Kružliak 184 centiméter magas. A szerbiából visszatérő, így karanténba kerülő Dušan Lalatović a hírek szerint a somorjai farmcsapatban kaphat lehetőséget ősszel.

Fotó: dac1904.sk

 

 

A rovat legfrissebb hírei