A Rózsahegy és a Nagyszombat küzd meg az Európa-ligáért


Lejátszották az első playoff mérkőzéseket a Fortuna Ligában

A Fortuna Liga bajnoka, a Slovan a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, a második Zsolna és a harmadik Dunaszerdahely az Európa-liga-selejtezőjében indulhat majd. Miután a bajnok pozsonyiak a Szlovák Kupát (Slovnaft Cup) is megnyerték, a harmadik El-selejtezős helyről playoff dönt.

A kupadöntőben alulmaradó, a bajnokságban ötödikként záró Rózsahegy a hatodik Nagymihályt fogadta kedden. A hazaiak a végén szerzett tizenegyesgóllal győzték le ellenfelüket. Almási László nem volt ott a meccskeretben a rózsahegyieknél.

A másik "elődöntőben" a negyedik nagyszombati Spartak az "alsóház bajnokát", a Trencsént fogadta. A hazaiak 3-0-ra tudtak győzni. Az alapszakasz során Križan Richardék mindkétszer legyőzték a Nagyszombatot, most viszont az első félidőben összeszedett hátrányukat nem tudták ledolgozni, a hajrában pedig újabb gólokat kaptak.

Fortuna Liga, playoff az El-selejtezőért:

MFK Ružomberok-MFK Zemplín Michalovce 1-0 (1-0)
Rózsahegy, 1 045 néző, v.: Kráľovič (P. Kováč, Štrba)
Gólszerző: Twardzik (82.) - büntetőből
Sárga lap: Twardzik, Reagáli, Mojžiš ill. Kvocera

Rózsahegy: Macík - Čurma, Maslo, Twardzik - Ďungel (Mrva 84.), Brenkus (Madleňák 77.), Múdry, Takáč (Zsigmund 87.), Mojžiš - Gerec, Regáli
Nagymihály: Kira - Kvocera, Kolesár, Grič, Vojtko - Neofytidis - Popovits (Hovhannisjan 74.), Begala, Žofčák, Mendez - Diarra

FC Spartak Trnava-AS Trenčín 3-0 (1-0)
Nagyszombat, 2 737 néző, v: Kružliak (Hancko, Pozor)
Gólszerzők: Vukojevič (42.), Saymon (83.), Sobczyk (87.)
Sárg lap: Sobczyk ill. Roguljič

Spartak: Rusov - Turňa, Izuchukwu, Moenza - Tzandaris, Benovič (Horvát 79.) - Saymon, Gamboš, Vukojevič (Sobczyk 66.), Yao - Bamidele Isa (Tešija 69.)
Trencsén: Šemrinec - Šulek, Kapuadi, Križan, Ligeon - Roguljič (Depetris 83.), El Mahdioui, Kadák (Zubairu 64.) - Bukari, Čatakovič, van Kessel (Ghali 72.)

A döntő mérkőzésre pénteken (július 17.) 18 órától kerül sor. A pályaválasztó a bajnokságban előrébb végző Nagyszombat lesz.

A Fortuna Ligában maradásért az utolsó helyezett Nyitra a Máriatölgyessel mérkőzik. Az első meccsen 0-0-ás döntetlen született. A visszavágót pénteken (július 17,) 20 órától rendezik.

Fortuna Liga, osztályozó:

FK Dubnica nad Váhom-FC Nitra 0-0
Máriatölgyes, 2 456 néző, v.: Smolák (Hrmo, Ádám)
Sárga lap: Jakúbek ill. Faško

Máriatölgyes: Digaňa - Janček, Štefánek, Švec, Václav - Pleva - Čurik (Janco 76.), Jakúbek, Bilovský (Levai 70.), Dávidík - Kuzma
Nyitra: Šípoš - Kuník, Podhorin, Njemčaninov, Magda - De Jesus Nascimento (Hambálek 90.) Kóša - Fabiš (Šefčík 46.), Faško, Chobot (Vrábel 83.) - Ristovski

Fotó: facebook.com/SpartakTT

A rovat legfrissebb hírei