Két szerdahelyi játékos az álomcsapatban


A Slovan magyar válogatott középpályása is bekerült a legjobbak közé.

A DAC-ból Eric Davis és Kalmár Zsolt került be a Fortuna Liga 2019/2020-as idényének legjobb tizenegyébe. A bajnok Slovan hét játékost ad az álomcsapatba, köztük a magyar válogatott Holman Dávidot is.

A Fortuna Liga honlapja szerint Holman Dávid 11, Kalmár Zsolt pedig 18 szavazatot kapott, míg Davis 16 vokssal zárt. A panamai balbekk sorozatban harmadszor került be a legjobbak közé, Kalmár pedig másodszor van ott az álomcsapatban. Nem sokon múlt, hogy egy másik sárga-kék futballista is bekerüljön, a jobbhátvéd posztján Medveděv csupán egy szavazattal előzte meg Cesar Blackmant.

Kalmárt az idény legjobb játékosának különdíjára is jelölték, ezt azonban végül Holman csapattársa, Dominik Greif kapta meg. A szezon legjobb edzője a Slovant irányító ifjabb Ján Kozák lett. Az év felfedezettje díjat a zsolnai Ján Bernát kapta, a legjobb góllövő pedig a télen a Sportinghoz igazoló Andraž Šporar lett.

A Fortuna Liga 2019/2020-as szezonjának álomcsapata:

Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava – 22 szavazat) - Jurij Medveděv (ŠK Slovan Bratislava - 8), Vasil Božikov (ŠK Slovan Bratislava - 19), Myenty Abena (ŠK Slovan Bratislava - 19), Eric Davis (FC DAC 1904 - 16) - Osman Bukari (AS Trenčín - 18), Miroslav Káčer (MŠK Žilina - 12), Holman Dávid (ŠK Slovan Bratislava - 11), Moha (ŠK Slovan Bratislava - 25) - Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 - 18) - Andraž Šporar (ŠK Slovan Bratislava - 19)

Security Check Required

(null)

A Fortuna Liga magyar légiósai közül Kalmár volt a legeredményesebb kilenc góllal és három gólpasszal, utána Vida Kristopher (DAC, 7/2), Holman Dávid (5/2) és Vida Máté (DAC, 2/0) következik.

Fotó: facebook.com/FortunaLigaSK

A rovat legfrissebb hírei